Tuesday, 27 December 2011

kawan-2 saya pelengkap hidup saya =) !

hye all bloggers ! lame x update kann . yeahh ! kali nhee na 
update panjang lebar skid , entry kali nhe credit to all ma fren . ma lovely frenn ! guyss ! damm ! love u guys so muchh babe ! [♥] ! jadi sebahagian dari korang amat menyeronokkan . n tengs sbb da jadi sebahagian dari idop yayunk jugakk ! thx a lot guys ! happy dapat knal korang . thx jugak sbb antara ramai-2 ! korang yang paling faham yayunk ! korang terbaik . seronok bila habis kje habis kan mase nan lepak minum nan korang . kadang2 smpai pkol 4 5 pagi . seronok kua karoke nan korang . kua g mandi kolam air panas nan korang . seronok share masalah nan korang . seronok korek rahsia korang . seronok bahan korang . n seronok kne bahan nan korang -.- ! haha ! seronok luang kan mase nan korang before aq pindah . aq rase aq xkan dpt bestie cam korang kad sane . zack n joe . thx mase lpak kdai minum semalam . korang usik aq smpai aq semput doe ! siot korang ! tapi mmg terbaik . joe sorry sebab makan penumbuk package penampar . haha .tu makan dea weyhh ! haha . tam soryy sbb terbaling tisu ! pakdin soryy air anda kne sembur semalam . sory gak sbb x masokkan gamba pakdin . xjumpa laa ><" . 

kompom weyy . bile aq pindah sana . aq mesty rindu na tarek rambut tam . rindu na gado nan tam .rindu na laggar2 bontot nan tam , rindu na tampar joe . rindu na bahan yat ! rindu na lepak ramai2 nan korang kad bukit pucong . sedey kod ! rindu na cubit tetek joe ! haha ! buruk siak perangai aq ! rindu na bahan jimbet ! pape pom as long aq knal korang . aq minx maap if ade salah silap secara sengaja x sengaja ta perasaan ke . perasan ke kad korang kayy . n thx jimbet sbb mase aq sedeyy tuu . kw ade nan aq . thx sangad weyy . and joe . thx sangat weyy . kw selalu ade bila aq lapa . haha ! thx jugak kad tam n wan . sbb selalu lpak sama2 . hendry soryy if terasa aq panggil kw GEMOK ! :D ! haha ! semua tuu gurauan semata2 okayy ! zack ingat lagi x pagi raya tuu kita lpak mcd . haha . den ley bahan2 manager mcd yang debab tuu . klakr doe ! korangg . ingat lagi x mase aq buat makan2 kad uma . korang laa yang dtg menghabis kan semua nye ! haha ! happening kod ! joe . kw ingt lagi mase g PD tuu . nasebb kw ade . law x maty lemas da aq na kad PD tuu . haha ! mase g kolam air panas . kw laa hantu mandi kan aq dluu . haha . bnyk doe pengalaman nan korang . mmg besh kod . and buat ayiez . abang besa . thx sbb kw . ape yang aq na selama nhe . aq dpt . kw laa banyak "mencabar" aq ! thx sangad abg besa . tok apehz n nik . thx sbb korang sanggup spend tym amik yayunk n teman yayunk mase yayunk trun kuantan . tok sadam . mie . blex n keri . korang laa kawan dari2 gannu yang besh . even kita jupe skali jee . but korang leh msok pale . blex muge cpt kaya . yeaa . jge bby tuu elok2 . nnty aq g sana aq  na cubit2 bby tuu . ingatt tuu . sadam n mie . thx sbb korang masok air layan aq lam fb ! keri plak . muge happy wit buah aty ye . law kawen aq na jadi pengapit taww . ingat tuu . tok apex . weyy . seronok jadi kawan kw ., aq ingat kw sombong rupa2 nye masok kepala jugakk ! thx weyy ! dayat n lyhinn . aq majok nan korang sbb korang x nk lpak da nan kitaorg . so tunggu seminggu lepas tuu baru aq x majuk da okayy ! haha ! dee sayangs . kw laa kawan pompuan yang masok pale nan aq . thx babe . vikram n siv . thx sgt kayyy jadi kawan aq . even kita x rapat sgt kan vik . p kw mmg beshh ! train mat2 pro2 t kita main sama2 okayy . jgn lupe train id aq sekali . haha ! siv . kw pom antara kawan2 aq yang terbaik . tengs sbb sanggop dtg jauh2 semata2 na amik fone aq tok masokkan software . pape pom aq ttp wish de besh tok kawan2 aq . babe. sayangs korang foreva . sumpah aq akan rindu korang sangad2. 




mr ayiez .
kawan zaman skola .
ayiez . tengs .
sbb kw .
aq dpt ape yang aq na selama nhe !
kw la punca utama aq dpt ape yang aq na !
thx babe . 
mr zack ! kitarg sebaya . besh lpak nan dea sbb dea happening! plus otak gila2 !
dea laa suka mengusik aq ! mentang2 aq melatah suka-2 deaa cucuk2 aq !
 haha ! kawan ! love uu okayy ! all de beshh fer ur lifee !

mr acap .
kawan aq yang sengal-2 biol ! nhe pom same
suke sangad mengusik !
pape pomm besh kawan nan kw .
love u geng !
jage kemba aq elok2 kay =)

mr apehz naomie !
kawan dari facebook ke real life !
bdak kuantan .
dea laa selalu pickup yayunk if yayunk balik kuantan !
love u jugakk kawann =) 

mr apex .
bdak jb .
even agak blur-2 .
tapi dea sporty .
babe . seronok jadi kawan kw =)

mr izz a.k.a blex .
kawan aq dari gannu state .
dea nhe otak gila-2 ! haha !
woi blex . fren foreva ork .
ke guane. hah !

mr dayat .
bdak klang .
mcm yang lain dea pom bestie aq !
fren eva okayy babe =)

ms dee .
ma sporty twins !
gila-2 sporty lasak smue kad dea .
babe . sayangs kw laa .

mr ewan
si dodol nhe jarang2 jumap !
but always concact kad fb !
sayangs kw laa dodol

mr fit3 .
bestie jugak !
dtg masok air saked perod na gelak !
peace yaww

mr genki
kawan melepak .
haha . besh lpak wit kw !

mr izhar .
nhe kawan dari game .
even xpnah jumpe.
but aq nan dea slalu gak la
mengutuk n bergosip bersama .
haha !
sayang kw sengal biol !

mr dan apiq
kawan aq paling rapat antara ramai2 !
nan dea laa lebih skid aq share probz cmue !
sayangs kw selalu kawann !

mr joe .
haha . dea nhe laa
yang selalu nan aq .
aq na g mane2 mesty ade dea !
tq joe jadi kawan aq .
dea nhe masok air !
kje na mengacau aq jee !
haha !

mr lyhinn .
kawan dari pntai dalam .
otak dea nan aq da sama level .
kitaorg tag team bahan orang .
so wat ! haha !
sayang kw laa monyett ! haha

mr kerry .
kawan dari ganuu .
even tade laa rapat sngt mcm yang lain .
but dea pom antara kawan yang okayy !
wish u always happy wit ur  gurlfie okayy brother =) 

mr che madz .
kawan aq yang mcm chipmore .
kjap ade .
kjap tade .
but always happening if lepak together =)

mr mie
kawan dari terengganu .
even baru knal dea mmg masok pale .
haha mie .
sayangs kw jugakk okayy !

mr hendry .
haha .
wey2 !
jgn amik aty taw sbb aq
selalu usik2 kw .
nnty xleh usik daa .
pape pom syg kw jugakk !

mr nik .
kawan dari kuantaan .
dea nan apehz laa selalu amik yayunk kad kuantan
but skunk da sombong skid .
huh terasa but still loving u kawan =) 

mr sadam .
kawan dari gannu .
suka sangat korek rahsia aq
haha .
tengs kawann 

mr tam .
haha . kawan lame nhe . 12 bulan da kawan
lame kann .
haha ,
dea nhe laa hantuu .
geram gile nan dea .
haha . syaangs kw laa kanda =) !

mr ubai .
masok air nhee .
kawan dari game gakk .
love u kawann !

mr vikram .
dari kuantan kann =) !
even x pnah jumpa .
but bila chat kad fb !
mmg besh !
haha .
kate nye aq la dak pompuan pertama
yang dea xmalu na chat secara kasar !
okayy babe . sayangs kw jgak !

mr wan panda .
kawan yang paling besa . haha .
guraw je wan .
selalu lepak together kann .
love u jugak kawan

mr wanz derulo .
kawan game gak
p sama sporty mcm yang lain .
heyy aq syang kw .
faham tuu =) !

mr yat .
kawan dari aq form 2 .
haha . babe . thx sbb da lme jadi kawan aq .
thx . syg kw weyhh ! 
mr siv .
kawan dari game .
lame2 rapat .
siv aq syg kw .
kw kne sayang aq . taw.
haha !

















mr boy .
kawan aq yang sengal-2 sikid .
haha !
kidding je ! 

Thursday, 22 December 2011

awak awak . awak bace nhee ea =)

awakk . mesty awak happy kann . xde lagi daa org na bebel kad awak tiap2 pagi . tiap2 malam . tiap2 kali awak buat sesuatuu kan . xde da org na bebel kad awak suruh bgon time maghrib . bebel kad awk kalo awak selalu merayap malam2 balik pagi2 butee kann . xde da org na bebel kad awak bile awak batok ke demam ke selsema ke suruh awak makan ubatt . xde da org na buat awak badmood .xde da org yang na merajuk bile awak x reply mcj or angkad koll . da xde orang yang akan kaco awak bile awak na kua nan kawan-2 awak . xde da orang yang na suruh awak teman dea je selalu . xkan ade da orang yang pakse awak teman dea mcj smpai dea tertido ! haha . mesty x besh kann skid2 kne bebel . skid2 kne suruh wat itu wat ini . xpe . lpas nhe . awak bebas na buat ape daa . xperlu na risau ade org merajuk . okayy =) ! jangan risau . saya x penah mara kad awak . bile awak abai kan saya ! xmara bile awak xpnah pom na kumen ape2 kad wall saya ataw post saya ! xpnah pom marah bile awak na berbalas kumen dengan BFF awak tuu . dunt worry , sekurang2 nye saya tahuu awak ade bff yang take care pasal awak kann =) ! jadi awak jgan laa risau or sebesalah or yang sewaktu dengan nye . awak da na pergi sabah kann . so jage diri k kad sne . kalo rase2 xchat tu . mkn laa ubat . nnty makin truk . awak jugak yang susah .okay =) ! awak . na jadi sebahagian dari awak tuu bukan satu bnda yang senang taw . saya da cbe . bnyk kali saya cube . tapi . mungkin awak xsdar kod . yang awak ttp peluang tok saya jadi sebahagian dari awak , jadi antra org yang penting dlm idup awak . xpe laa . kalo awak happy dengan cara tuu . saya x slah kan awak . pape pom . saya wish de besh tok life awak kayy =) ! saya minx maap sbb selalu bebel kad awak . mungkin awak rase bebelan tu bebelan kosong . tpi semua tu sbb saya na awak jge diri n mase rehad awak . sory pkse awak makan ubat . walaupom awak ckp awak da makan tapi saya taw awak x makan ubat tuu . sya pakse awak makan ubat sbb saya x nk awak saked lebih truk , saya risau ><" sory sebab selalu pkse awak teman saya mcj smpai saya tertydo . saya buat mcm tuu sebab na awak luang kan mase tok saya . sekjap je tapi xpe saya tahuu . awak xboley buat mcm tuu . sbb awak selalu dengan kawan2 awak . srry sebab selalu kco awak tydo tym maghrib . saya taw awak xckop tydo . tapi tydo tym maghrib tuu xelok laa awak . sbb tu saya kejut awak . tapi awak bgon kjap . den tydo balik kann . haha . xpe laa .LAST SEKALI . SOORY SEBAB STATUS SAYA YANG BUAT AWAK SAKED ATY TUHH . SEBENAR NYE TYM TUU SAYA BTOL-2 DA OUT OF CONTROL . SAYA MMG TERASA GILE . AWAK CAKAP AWAK TYDO AWAL . TAPI AWAK UN9 N BERBALAS WALL DENGAN BFF AWAK . SORRY OKAYY =) !*saya wat tulisan caps lock nhe sbb saya btol-2 na minx maap okayy =)  jgn lpe kay jage diri tuu . byye  =)


Friday, 9 December 2011

akhir nye "ego" dea tumpas !

arini sangad-2 laa seronok . mr gedix ajak webcam . tapi ade syarat . kate nye yayunk kne nangis duluu . mcm mane na teran air mata bg kua pagi-2 butaa nhe , jenuh laa dok teran . last-2 gelak . haha . pujuk punya pujuk setelah mengarot-2 permintaan dea . lastly dea pasang gak webcam nye . and fer 1st tym nmpk full face dea . haha . den ape lagi . balas dendam laa . tadi dea buli yayunk ! den turn yayunk plak buli ! heyy mr gedix senyum jgn benti sampai yayunk suruh ! haha ! dea senyum kjap je paztu gelak2 ! haha ! elok je dea pasang webcam . yayunk nmpk mate dea sembab . huh sungguh geram disituu ! den bg ceramah pagi jap . den lam setengah jam tuu dea ckp dea nk g tydo ! oke laa da wish bla bla blaa evertingg . kami tamat kan video chat kami ! akhir nyee ! ego mr gedix maken lame maken pudar . bukan senang na lembut kan aty dea . na buang ego dea . makan mase . but so far okay jewp . "terasa mcm budak kechix je " HAHA ! tu laa mcj yang dea anta bile yayunk  pesan kad dea makan jangan comot2 yeaa mase dea bgthu kad yayunk dea tiap kali dea  na makan . haha ! kelakar sangat ! saya layan awak mcam budak kechix ea ! sian dea ! haaha . soryy ! janji x buat da ari ni ! sok luse saya wat lagi ! pape pom . thx sebab ego awak da buang jauh-2 !

Thursday, 8 December 2011

saya stalker dea =) !

stalker . 
yupp ! saya suke stalker fb dea bile saya un9 . and x pnah jemu pom . haha . ade gamba dea yang yayunk sukee tgok . bilee dea senyum . sumpahhh sukee . awakk . senyumm laaa . mcm selalu . saya rindu bilee awak senyumm . bile mcj dea . yayunk suke panggil dea budak busyuk masyam , haha . yayunk always ingat kan dea . time makan [even x yah ingat kan dea mmg xpnah lupe makan ]
lagi satu jadual wajib . mesty kne kejut dea bgon tym maghrib . kalo senang bgon xpe . susah na bgon . kalo pom bgon jap g mesty tydo balik . na tahuu x . jadual dea yayunk da paham sangat ! kalo balik class . dea mesty tydo . lpas tuu bgon la pkol 10 ke 11 . bgon2 dea mesty makan dluu . kadang2 dea mcj . kalo dea penad sangat . dea mesty tydo balik . den bile bgon dea mcj . "sorry tertydo balik penad sgt "haha ! after da kenyang . mula la siap2 den g laa merayap . spesies kelawar daa . lpk laa malam tuu smpai ke pagi . pagi tu kua merayap jugak ,. mcm2 laa dea buat . den g class . ari2 mcm tuu . mcm mne laa x pnad bdn tuu . kadang2 tuu mcm kesian sangat kad dea. dat y ade mase yayunk bia kan dea txt yayunk . xnk ggu mase rehad dea =) ! 
antara gamba yang yayunk sukee .
sebab dalam2 bnyk2 gmba . gmba nhe look cool .

gamba nhe yang yayunk paling sukee . haha .
my Mr Crab =)
lagi satuuu ! hee stalker2 !











spoil mood je -.-

SPOIL MOOD !
hurmm . ingat kan na p tgok wayang cte ombak rindu wit kawan-2 ! penad da ku bodek pujuk semua . last-2 bile dorang jadi pergi . ade la yang menSPOIL kan mood aq . langsong aq malas na g ! sorry fren . kesian kw . balik kje penad-2 last x jadi plak pergi . aq bukan ape . aq mmg xley blaa . aq tahuu later x aq moody . aq spoil kan mood ko . so better aq xyah g . so nnty aq g sendiri je laa layan cte ombak rinduu tu . aq mmg xbley masok pale . sory ar . aq xleh na ngam ! 



bile la agak nye leh tgok movie nhee kann ! 






Monday, 5 December 2011

dalam suke ade duke yaww !

oke ., updating lagi . lagi dan lagi dan lagi .
kenapa . sebab kad cni je boley luah kan semua nye . so senang paham kan .
oke .
yayunk ! saya nhe gadis yang lasak ! xde perasaan . dan sebgai nye bile dengan MEMBER ! tapi ckop berbeza bile dengan boyfie okayy ! mungkin bile dengan MEMBE . yayunk xkesah sangat ! BUT when dengan BOYFIE ! semua nye jadi kesahh ! bile dengan boyfie . saya jadi kuat merajukk . abai kan lhaa skid jee . tgok laa saya merajuk okayy . i need full attention . yep . saya na awak selalu bg perhatian kad saya . i dunno how . but i still want it . so how . mampu ta ? mengade + gedix . yup ! bile dengan boyfie . xsalah kod . kod laa . saya cuma na awak ! bg mase kad saya je . boley kann . saya cume na awak bg perhatian kad saya LEBIH dari kawan-2 awak ! xkiree ,. saya na jugakk ! bukan la kate 24 hour dengan saya . cume . bile dengan saya . tlg . luang kan full tym tu dengan saya jee ! saya xkesah if boyfie saya xpandai na show mcm mane dea syg saya depan kawan2 saya ataw kawan2 dea . ckop sekadar saya sorang je tahuu mcm mne .
so i do appriciate u ! pujuk ? oke xrty na pujuk . nvm laa . benda maseh boley blaja . cume jgn abai kan saya time saya merajuk . mcm mane awak noob/fail skali pom . cube je pujuk . sbb saya senang lembut aty . awak bia saya merajuk . tgok mood laa bile saya na okay . so please . b more gentleman ! mengalah . kadang2 kan awak . if kita gado . kalo salah tuu dtg dari saya . saya akan mengalah . xpayah suruh .tapi kalo salah paham tu bukan dari saya . so better awak mengalah . sbb saya akan jadi lembut hati . akan maaf kan awak den minx maap balik . simple like A B and C rite ! spam status fb bile saked aty ! yup ! salah satu cara saya na lepas kan geram . better dari saya maki org kann . so kalo saya geram n spam status bnyk2 tuu ! makne nye saya ademarah ataw geram kad seseorang !
so hope . kalo salah tuu dari awak . juz say im so soryy ! tuu je kod . pape pom saya sayangs awak !
kboi !

Sunday, 4 December 2011

updating 4 *

MAAFKAN SAYA AWAK =)
yayunk tahu awak akan bace blog nhe . jadi bia lhaa yayunk jelas kan kad cni . so hope awak boley paham okayy =) ! yayunk tahuu awak suka yayunk . cuma yayunk buat-2 x tahu je . yayunk tahuu awak selalu stalker everting sal yayunk . ma fb . ma daily status . ma blog . ari-2 awak stalker yayunk . dan yayunk na awak tahuu . bukan awak sorang je ! yang berani bagitahu awak suka yayunk . bukan awak sorang je yang penad menaruh harapan kad yayunk. bukan awak sorang je yang terpksa pendam perasaan ituu ! btw thx . sebab berani luahkan perasaan .thx sebab take care sal yayunk ! thx sbb sanggop dgr masalah yayunk . thx sbb amik berad sal yayunk ! but yayunk minx maap sebab sampai saat nhe yayunk still leh anggap u guys as a fren . yayunk lebih happy kenal korang as kawan yayunk . yayunk happy ade korang as kawan-2 yayunk . yayunk xnk amik risiko kehilangan korang if kita ade selisih faham . hope korang paham k . n still na kawan nan yayunk =) ! thx "stalker" =) ! [♥♥] doa kan yayunk happy dengan capital N yayunk okayy ! =) 


CAPITAL [N] DAN ATTITUDE NYEE ! [♥♥]
dea lhaa buah aty saya .
xhandsome cam korang !
but i do love himm !


nhe laa dea mr gedix saya ! haha ! sesungguh nye dea memang gedix ! ego ! asyik na menang je . haha . but syangs dea sangat-2 . sebab dea sanggop xtydo semata-2 na teman yayunk . dea cube blajar pujuk yayunk tym yayunk majuk even cara dea klakar sangad . mr gedix saya nhe kuat sangad jelez nye . kate org jelez tanda nye sayangs . btol ke . haha . mr gedix nhe ddk kad pahang . jauhh kan . yayunk ckop suke tgok dea senyum . haha . comei plak ase nye . haha . mr gedix yayunk nhe agak pemalu . ckop susah na ajak berwebcam dengan dea . haha . sayangs . saya sayangs awak taw . jangan gedix-2 kad sane  taww . dalam banyak-2 gamba dea . yayunk suka yang nhee .IDOLOVEYOU syangs ! b a good boys okayy [♥♥]











Tuesday, 29 November 2011

hey si capital [N]

updatinggggg****!
capital [N] ? sape kahh ! haha !  kenapa capital [N] bukan dlu capital tretttt ! haha ! name penoh si capital [N] nhe tengku izzy solihin . am i ryte ma dear =) ! dea stay at pahangs ! kira nye bdak hometown yayunk lhaa . macam mane kami knal ea ! japjap lupe plak . haha . oke . from hs5 tu lhaa ase nye . but xde lha rapat . cam jumpa lam game stakad woi2 mcm tu je . haha . until la dea add facebook yayunk . baru lhaa start rapat skidd je k . 1st name dea yayunk panggil . "gong" dalam bahase translate KL nye "sombong" haha ! mmg sombong kod bdak nehh ! haiz ingat ncem laa tuu ! haha ! den men balas2 kumen . den smpai la dea minx num fone . haha . 1st tuu dea bg num fone . yayunk koll . den buat2 salah koll . bapak sombong xdilayan nye . ciss . mmg bajet hotstuff btol . haha . den kami mcej la cm biase . memandangkan dea pakai celcom yayunk plak kai maxis . koyak rabak krdit kitaorg . haha . n noe both of us pkai celcom coz mama ade num celcom but dea xpakai . so yayunk sita la simcard celcom package nan fone nokiac2 mama . thx maa bg sita harta maaa ! haha . den one day tuu . tgah2 mcj . dea ckp cuty dea na abiz da . *coz dea study* so i juz mcj him ckp jgn gatal2 kad cne *i dunno y yayunk pesan mcm tuu*den dea trus ckp *ehh kita nhe ade pape hubungan ke .lalal~ * den yayunk just say *nope we juz a frenn *  puas jugak kitaorg mengelak2 ! den last skali dea mengalah . haha ! 27/11/2011 . u b mine n im yours . haha . loveyousayangs =) ! jangan nakal2 disana taww [♥♥] 



Friday, 25 November 2011

konvoi ohh konvoii !

holla blogger !
KONVOI !
yeahh !  i do like it ! tambah2 when g konvoi dengan kawan2 cmue ! seronok sgtt ! 
bile lagi na g konvoi cm g PD tuu ! na g lagi ! kawan2 ! jumm la lagii konvoi ! sobs2 ! i miss dat tym laa . 













Thursday, 24 November 2011

masalah ?

MASALAHHH ? 
yeahh !
semua orang ade masalah laaa . xde sorang lam dunia nhe yang xde masalah ! masalah tu salah satu cara ALLAH na menguji iman seorang hambanya ! masalah tuu diturun kan supaya kw xtersimpang dari jalan-NYA ! masalah tu diturun kan sebab ALLAH na menguji sejauh mane kesabaran kw . sejauh mane kw ingat kad DIA ! ALLAH xkan trun kan masalah yang x tertanggung dek umat -NYA ! 
so y kw na mara2 org sekeliling when kw ade masalah ? kw na bentak2 ! kw xpuas aty ! kw jadi kan masalah sebagai satu point tok kw maki hamun org . kw sembur kan kata kesat kad orang ! dengan alasan kw tension kw ade masalah ? abiz kw xpk ke kw da tambah masalah kad orang lain plak . kw suke2 aty sembur org maki2 ! kw ta tahu ke kw buad dea tencion . so kw da menambahkan masalah kad orang . rilex laaa . setiap masalah ade jalan penyelesaian laaa . paztu kw na pakse2 org paham situation kw sorang je . xboley mcm tu broo ! masing2 ade masalah sendiri . so kw kne blaja paham situasi org sama k . jgn na ckp ikut sedap mlot sgt . elok2 masalah yang lame da settle dtg yang baruu ! sape yang susah ! kw jugakk ! kita da besa panjang . da boley pk secara normal ! so pk la secara normal ! guna kan akal fikiran bukan emosi ! 
sampai sini je kod ! 






*kalo terasa tekanan sangat sebab masalah bertubi2 menimpa . tu makne nye DIA na ingat kan kad kw yang kw da lupe DIA ! so cepat2 laa amik air smayunk ! kembali sujud kepada NYA ! ALLAH maha mendengar ! insyallah kw akan tenang lepas tuu ! 
psanan ikhlas tok kawan2 tersyg dan juga diri sendiri !

Wednesday, 23 November 2011

updatinngg 3 *

holla smue ! updating 3 ? wahh ! da mcm drama bersiri je kann ! HAHA ! when the tittle was updating tu makne nye i ave no idea . n combined smue crite je skali guys ! senang je ! *penad gak tangan na taip * !

STARTING NEW LIFE ! 
hmm . i juz wanna start a new life WITOUT u ! can u respect dat ! yup . kalo dlu yeah i was dreaming i will blaa blaa blaa wit u ! but noe i will do anyting WITOUT  u ! hmm but im really thankful ! ma fren always support me from behind . when i down . they give their hand to me ! when i sad ! they try to keep me happy ! when i need sumone . they always at ma side ! they always b de besh for me as a fren . n IDOLOVEYOU olls  ma frenn ! tengs have be de besh fer me ! and fer u ! i wish de besh fer yo life . soryy ! saya hanye mampu jadi peneman awak smpai semalam je ! 

KAWAN-2 PEMBAKAR SEMANGAT SAYA 
kawan-2 saya pembakar semangat saya ! dorang selalu jadi yang terbaik . jadi saya xpnah nafikan bila orang ckp saya selalu lebih kan kawan2 saya ! mmg saya selalu lebih kan kawan2 saya ! sebab mereka memahami saya ! lebih baik dari parents saya sendri ! joe , jimbet ,siv and aidil ! thx a lot ! korang spend your time listen to ma sad storie ! thx sbb korang ade when aq btol2 perlukan seseorang !  thx sbb korang bnyk bg semangat kad aq ! korang buat aq tersenyum saat aq menangis ! terima kaseh banyak2 kawann ! 

ROTI TISU + SUSU ! YUMMY !
semalam kann ! i lil bit hungry ! seriously ! mmg lapa gilee ! den like usualy ! kami g makan after abis kje ! hmm terasa na makan roti tisu laa *fer 1st tym laa saya order roti tisu .
roti susu dilimpah kan nan susu ! yummy ! delicious sgt2 ! 1st tym jugak makan roti tisu ! abiz comot2 ! smpai ade serpihan roti susu kad rambot ! susu sampai ade kad mata ! amboi comot nyee aq makan ! haha ! last2 makan roti tisu dengan sudu nan garfuu ! haha ! klakar gile ! abis gelak2 kawan2 aq ! xpeduli ! aq menikmaty btol roti tisuu tuu ! sedapp laa ! na roti tisuu lagii ! 

PERLAWANAN BOLA MALAYSIA VS INDONESIA !
semalam kan final bola malaysia lawan indonesia ! wahh ! nervous gak tgok game bola tuu ! wat de hell indonesia starting game da gol !kecoh je indon2 kad kdai makan bersorak !ee geram kami satu kumpulan ! paztu malysia goll ! kuat2 kami boo kad indon ! padan muke kw ! haha ! den berakhir dengan penalti ! berdebar2 ohh tgok ! den ending malaysia menang ! seronok kami boo dekad indon ! abiz full status di facebook update ! smue bercerita sal malysia menang ! haha ! malaysia mmg besh ! yang x besh xdpt cuty cam org lain jugak ! mane fair ! haha ! 

KELAS MEMANDU YANG MENYERONOKKAN !
sabtu ahad yang lepas . p class memandu wit fren ! driving our own motorcyle g clas . fer de 1st tym abah kasi bawak moto ! hmm . smpai nye d HQ METRO DRIVING to . kami jumpa cikgu yang mengajar kami driving . kami di bawak ke kereta dan diberi kunci kereta ! cikgu ckp bawak kereta sendiri ! waahh ! seronok btol lenjan bawak kereta tu tanpa pengawasan cekgu ! haha ! sabtu ahad nhe ade clas lagi ! xsaba2 lhaa ! heee ! 


sampai sini je lhaa dluu yeaa !
myb akan sambung dengan updating 4 ! 
insyallah ! 
byee blogger ! =)

Tuesday, 22 November 2011

luahan seorang cucu

im really miss ma late grandmother ! kalo tok ade skunk nhe ! mesty cik x nangis sorang2 mcm skunk ! kalo tok ade ! tok laa org pertama cik akan cari ! tok lhaa yang selalu dgr semua masalah cik ! tok jugak yang akan bg nasihat kad cik ape yang patot cik buat ! skunk tok da xde ! da dekad 6 tahun tok xde ! cik ilang tempat mengaduu ! ilang seorang pendengar ! ilang seorang penasihat ! ilang seorang kawan ! ilang seorang ibu ! ilang separuh dari diri cik sendiri ! cik x tahu na mengadu kad spe bile cik ade masalah ! cik ta tahu na minx pendapat sape bile cik xleh na selesai kan masalah cik ! cik ta tahu na share nan spe bile cik happy !
abah dengan mak ! langsong xpaham cik ! xpnah dorang tnye cik ade masalah ke ! mcm mane life cik macam tok buat ! knape mak dengan abah xboley paham cik macam tok paham cik ! kadang2 tu cik terpk knape tok pergi tinggal kan cik ! kadang2 tuu cik pk knapa mak dengan abah cik jadi mcm tuu ! tok mesty "nampak" kan ! setiap kali cik g kubo tok ! cik mesty menangis teresak2 kad kubo tok ! kalo balik kg . cik xpnah jenguk rumah tok . sebab cik sebak sgt kalo g rumah tok ! semalam ! seharian cik menangis dalam bilik ! time tu cik btol2 perlukan tok ! tapi cik tahu ! mcm mane pom cik menangis ! tok xkan datang ! cik doa kan tok tenang kad sane !

21/11/2011 kawan ku pergi meninggalkan kamii

 dari highstreet5 kami berkawan . dari highstreet5 kami bertambah rapat ! kongsi segala cerita ! gosip dan segalanye ! dan pertemuan kami pertama di event hs5 ! dan dari hari tu kami makin rapat . macam2 crita yang kami kongsi ! show off pakwe masing2 ! HAHA ! bergosip ? cmue nye lhaaa . teringat lagi mase kami lpak kad blakang TS ! HAHA ! saked perod kami bahan dea . smpai dea mara gle ! mase kami g gegar org yang dea bengang sgt tuu ! HAHA ! macam2 yang kami da buat bersama . siv ! aq macam xpercaya tu la kali pertama dan kali terakhir aq lpak nan arwah !  walaupom kami slalu jgak berjumpa . tpi kami jarang amik gamba bersama . so x bnyk gamba yayunk dengan dea . tbe2 . dpt sms mengejut dari mama dea . mcm xpercaya . rupa2 nye btol arwah da pergi meninggal kan kami . sekelip mata . 3 hari lepas . kami baru berPM dalam highstreet5 . kate nye dea windu kan kami . aq nan siv yang selalu dengan dea . walaupom kami pnah bergadoh sbb salah faham . alhamdulillah tuhan bukak kan hati kami tok berbaik sebelum arwah pergi meninggal kan kami . muge roh nye ditempat kan di kalangan org yang beriman aminn ! 
walaupom arwah da xde , tapi aq xpnah lupe kenangan kami ! nurul ! aq doakan kw tenang kad sne ! maaf kan law ade salah dan slap aq ! kw kawan aq smpai bile2 ! 



kenangan mase sebelum balik dari event dgn arwah !
i miss this tym ! 

Thursday, 17 November 2011

sekali lagi !

18/11/2011 .
kenapa tajuk blog sekali lagi ?

[ SEKALI LAGI ]
 sekali lagi acct facebook kne hack ! wahh bersungguh2 btol org yang hack tu ! sampai dea block yahoo mail . unpublish ma page . xpe lhaa . kw da buat ! acct aq pom xley bukak ! aq pom da cre8 new acct . xkesahh laa semuaa tu . hope kawan2 yang dulu2 xilang laa ! 
hmm T^T !


[ SEKALI LAGI ]
sekali lagi ! macam saked aty gak laa . i dunt want b ur fren anymore . block bagai . den bukak block den jadi fren balik . ape cte nhee ! kw naa ! kw amik ! aq ? aq malas na melayan da . patot lhaa . dok belek selongkar salah aq ! rupa2 nye dok lindung baik kesalahan dea ! aq malas na ckp ape . kw rase aq x setia ? aq xjujur ! berdiri dpan cermin tuu ! tnye diri sendri ! jauh mane kw setia ! sejauh mane kw jujur ! den pandai2 la kw ! aq malas na bising2 . t kw ckp ! da bnyk berubah ! da xsama cam dlu ! MMG lhaa . sbb hati kw da "buta" sbb "kawan" yang paham kw tuu ! HAHA ! go ahead . mengadu laa . berceritaa la nan dea . aq ? aq xkesah ! sbb ! kw boley buat ? aq pom boley + i was de good heart broker ! bukan aq na balas dendam ke ape . tapi setiap mnde yang kw buat kad aq . akan balik kad kw . dan aq yang akan balas . myb secara kebetulan ke ape ke . im not sure bout dat ! 



Wednesday, 16 November 2011

dugaan ! OHH tuhan tabah kan diri kuu !

dear ma blog . 
hmm . today was 17/11/2011 . yayunk da tiga hari demam . da lame x saked tibe2 je demam . demam + batuk dan selsema . sungguh seksa . hmm another one bad storie fer me .
once again . im losing him . mayb forevaa . tuhan . sungguh ku x kuat menghadapi dugaan mu nhe ! tabah kan aty ku supaya xde lagi air mata yang mengalir . mungkin kesilapan tu berpunca dari aq sendiri ! sungguh ku xsdar dalam kegembiraan ku ! sidia memendam seribu rase . bukan niat dihati tok melukai hati sidia ! sungguh ku kesal . mungkin . penyesalan ku x membawa ape2 erti kerna sidia suda pom terluka . hanya kata maap yang mampu ku ucap kan . macam mane kah aq akan melalui hari2 ku tanpa mcj dan panggilan dari sidia ! tanpa kata2 yang selalu sidia ucap kan . pasti aku akan merindui ! segala nye tentang si dia ! andai aq melukai hati mu . seribu kemaafan ku mohon . maap kan segala kesalahan aku ! sungguh aq x menduga aku akan melukai diri mu ! sesungguh nye aku btolbtol sayang kan kw ! tapi andai tiada peluang lagi tok aq ! aq paham . aq harap kw akan bahagia ! maaf kan aq . sbb melukai kw . aq terpakse . aq ilang dalam diri sendri ! aq xknal sape aq ! aq xmampu ade dgn kw saat kw perlu kan aq . maaf kan aq . sbb tym tu aq btolbtol dalam masalah . aq xmampu na bercerita dekad kw . sbb kw sendiri punya masalah ! aq xnk beban kan kw . aq xnk kw menganggap kw x berguna ! susah tok aq jelas kan . tapi sejujur nye aq ikhlas sayangs kan kw . 
mungkin aq bukan yang terbaik tok kw ! 
diri aq xsempurna ! 
i will love u =) ! 
hope . aq tabah menghadapi segala2 nye ! dan menunggu kata putus dari sidia ! andai dea benar2 chenta ku ! buka kan lhaa pintu hati nye untuk ku ! andai dea bukan untuk ku ! kw temukan dea dengan org yang benar2 mampu menjage nye ! 
aminn =) !

Sunday, 13 November 2011

sayang saya saked =(

alaa . sayangs yayunk saked . tibe-2 je . dari semalam lagi dea saked . teruk sangat da . 
hmm na cri ubat susahh ! saba yea sayangs ! t yayunk cari kan ubat n buang penyakid2 awak . 
kalo awak x shat jugak ! terpkse la yayunk cari penggnty ! soryy yea sayang . bukan na curang ! tapi yayunk perlukan teman disisi ! skunk pom yayunk da ade calon yang akan teman yayunk ! maaf kan yayunk ye xpria X8 ! =) ! haha ! jangan salah sangka plak ! bukan pkwe k ! ma fone ! aduii ! rusak plak dea ,. hmm kne beli fone lain la jawab nye ! hadui ! tadi baru tgok xpria x10 ! febeles2 ! 

Friday, 11 November 2011

kami dan idup kamii !

3 bulan ! tempoh mase yang yayunk bagi tok dea kjar n capai impian dea . 
lepas dari tu . xkan ade peluang lagi tok kamuu ! so dalam mase 3 bulan nhe ! kami jarang jumpa memandang kan masing2 bz dengan life masing2 ! sidia sebok dengan custing2 keja dea , yayunk plak skunk buat dua kje . 
jadi xde mase tok kami jumpa , cuty pom lain2 so mmg xsempat . cuma sms n koll je yang dpt menghubungkan kami ! walaupom masing2 bz dengan kje . tapi kami tetap akan update to each other ape yang kami buat . walau bz mcm mane pom kami ! kami akan selalu bertanye khabar . bertukar cerita ! n saling ingat mengingati ! dan yayunk hope 3 month yang yayunk bagi tuu dea akan manfaat kan btolbtol . n yayunk hope sepanjang kami x jumpa nhe ! sidia akan setia . sebab yayunk pom da buat mnde yang yayunk xpnah buat ! jujur nye nhe lhaa kali pertama yayunk blaja setia ! so watt ! yayunk mmg susah na trust laki ! so rase nye x salah kod ! sbb patner before2 mmg kaki curang ! DEMM ! hmm ! pape pom IDOLOVEYOU sayangs 

updatinggg [2 ]

salam all blogger !
wahh agak lame jugak yayunk x update anyting kan . malas + xde mnde na share !
tibe2 rase rindu na update blog ! here we goo !
de 1st one !
CHENTA ATY SAYA KEMBALII =)
21 augst ! yayunk wit si dia ade crisis ! crisis yang paling besa ! OMG DEMM ! macam xcaya ! tapi since dat day ! kami bawak haluan masing2 ! dalam dua tiga hari ! menjalani kehidupan seperti sebelum knal sidia ! x mcj ! no koll ! no more ILOVEYOU no more IMISSYOU ! yayunk pom banyak menghabis kan mase wit kawan2 ! yayunk x mcj bukan sebab ego ! sebab tym tuu yayunk sendiri pom dalam masalah yang besa . yayunk blank . ta taw na wat ape . 1 day yayunk mcj dea . sruh dea dtg damai . sbb yayunk na bg balik phone dea kad yayunk ! denn ! malam tuuu dea datang . den malam tuu jugakk . dea tanye yayunk ! pendekkan cte kami discuss balik sal masalah kami ! denn malam tuu jugak dea cakap . dea still sayang kad yayunk ! he still need me !malam tuu ! yayunk tnye kawan2 yayunk ! wat should i do ! dorang cakap ! u noe him better then us! so terpulang ! tapi x salah if bg peluang ke-2 ! setiap org layak dapat peluang ke-2 ! yayunk xleh na tipu perasaan yayunk sbb yayunk pom still sayang dea . den kami berbaik semula sampai la skunk ! alhamdulillah . skunk nhe hubungan kami bertambah baik . kalo pom ade masalah kami akan bincang dan kongsi wit each other . sidia pom kerap tnye yayunk if yayunk ade probz ke ape ke ! and i fall in love wit him fer once againn =)
OHH HIDUP YANG COMPLICATED ! 
hurmm ,. second stolie bout ma life . wahh , serabut + penin kpala lhaa skunk ! got a lot of ting na kne handle ! end of diz month plak na kne pindah . aiyaa ! mcm x besh je ! even still area K to de L ! tapi mcm busan je ! pindah na kne find new job . kawan baruu ! IDOLOVE ma old frenn ! they are de beshh ohh ! pape pom korang terbaik lhaa sahabat ! seronok dapat knal n kawan wit u guys !
PENGALAMAN BARUU 
dua tiga hari lepas . yayunk wit abg n kawan yayunk adam jee ! ahakz ! pergi pahang sebab kami ade kje kad cnee ! kje nye senang je ! but overall mmg happy + beshh ! mcam g jalan2 pom ade . kje dua tiga jam je . yang selebih nye mcm berjalan je . seronok bekerja under MR RAY ! bos yang amat sporting ! tapi pelat ckid ! HAHA !
PENGORBANAN MEREKA MENYEDARKAN SAYA =) !
oke yang nhe cuma sedikit cerita yang yayunk na share ! sepanjang yayunk kad pahang , kami msok ke kawasan pendalaman di dalam felda . kawasan yang sekeliling nye hanye ade pokok kelapa sawitt je -.- ! kami ade buat promosi last stock phone . so kami masok ke kawasan pendalaman ! x mcam kawasan kampung yang lain . pekerja2 di dalam felda tuu tidak mempunyai kemudahan asas seperti air dan api . mereka mandi mengguna kan air dari anak sungai yang kotor . walaupom majoriti dari mereka adalah orang seberang . tapi kesungguhan mereka mencari duit tuk menampung idop mereka dan keluarga amat lhaa menyedihkan !terpk jugak la yayunk ! betapa anak2 kota nhe bertuahh ! ade semua kemudahan ! api air makanan bagai ! tapi x rty na hargaii ! suka2 je bazir kan air api ! mentang2 lha mak bapak korang yang bayar kan ! HUH ! so kesimpulan nye ! blaja lhaa menghargaii ape je yang ade =) !
sampai sini je lhaa ! penad na taip bnyk2 !
got a lot of ting na share ! but later yayunk update lagii k !

Sunday, 30 October 2011

tiada lagi chenta di haty T^T

hyep hyep bloger !
dlu kan yayunk selalu coret pasal sidia kan . sidia yang yayunk syg tu kan . skunk . sidia ilang suda dalam idop yayunk . ilang terus mungkin . jgn lha ditanya kenapa . sbb yayunk pom xdpt jawapan yang memuas kan aty . tapi kejam btol diri nhe . bile bila dpt mcj yang berbunyi mcm nhe "wei pompuan ko mmg cbar aq an da lantak ko lha na wat pe mls nk mek port ttg ko lg ko ingt ko hot kew na wat aq mcm nhe . da aq kate fone aq xleh anta mcj .wei berlambak gul na kat aq lha " ape perasaan korang when korang dapat mcj cmni . terpampam . tergamam . terkilan . sedey . time tu gak terasa cm  murah sgt ke aq nhe . huh . 21 augst ! 2 month je kami dapat pertahankan hubungan nhe . kalo btol dea bukan jodoh aq . sokay aq redha . agak sedey tapi aq xnk kawan2 aq tahu ! xpe ! aq maseh boley saba n bertahan !
untung la ade kawan2 yang slalu buat aq tersenyumm =)

Sunday, 23 October 2011

busan oohh busann !

   
busan ohh busan . semakin hari semakin busan . bile da busan mula la amik fone snap sana snap sini ! yang jadi mangsa adeqadeq lhaa kne tlg snap . huh . bila da selalu buat mnde yang sama . memang busan sangat2 ! hmm . kadang tu teringin gak na survey mende yang baru , HAHA ! ape pom ta bole .

snap je keje nye





agak gemok da skunk !

updatinggg !

yeahh ! update ma blogg ! eh eh ! cmlm kan yayunk p bengkel memandu kete . huh ! 3 jam amali 3 jam pratikal ! gempak la abiz kod ! amali memang besh sbb cikgu tu memang masok pale ! paztu 3 jam pratikal bwak kete ! 
huh memang neves sbb xpnah bawak kete ! naseb la cikgu okay ! step by step dea ajar ! den yayunk pom boley  bawak kete ! kate cikgu yayunk cepat blaja ! huh bangga kne puji ! haha ! 2 kali round tmpt yang sama ! kali ketiga ! cikgu keluar dari kete ! dea cume bg arahan dari lua ! ditinggal nye yayunk sorang2 lam kete ! percaya sungguh cikgu kad yayunk ! HAHA ! tapi kan ! yang paling yayunk fail ! pasal streng ! yayunk xleh na agak bile pusing streng tuhh ! da la berad ! asal cikgu x guna power streng :P ! HAHA ! pape pom mmg sonok clas mandu smlm ! balik tuu ! abah tnye ! how yo class ! den cte kad dea ! den bangga diri skid ! HAHA ! so abah get ready wat majlis penyerahan kunci kete secara rasmi ! keke !

Thursday, 20 October 2011

si stalker ! FUCK lhaaa

pagipagi lagi boyfie aq anta mcj !
dea tnye "b ! b ade wat mcj copy kad fone d ehh "
terkejut plak aq .  aq jawab la " bile mase la plak ! b trust d wtpe na wat mnde tu but y tibetibe tnye "
den dea pom bgthu ! dea dpt mcj dari mxis sbb langgan mxis plus ! puii ! sape la ngek ngat stalker boyfie aq sampai wat mcj copyy tuhh ! aq dpt kw aq ganyang2 kw ! HAHA ! cmni la . aq xpaham why kw na stalker boyfie aq . xke kw rase cam kw busybody kad stuu ! bukan ape . fer wat kw seboksebok na wat mcj copyy tuu ! dea mcj aq guna krdt kw ke ! mcm nhe la . untung la aq ta taw sape . but if aq taw . kw ingat aq na dok diam . macam bodo je perangai kw . oke ! den aq na protes gak la . patut nye maxis xperlu la wat mcj plus tuu ! sebab ! dari mcj plus tuu leh wat satu hubungan berantakkan ! aq xmaksud kan couple ! mcm org da kawen ! example mcm if pompuan or laki dpt pasangan yang kuat jelez . hanye satu mcj everting will broken ! so xde kebaikkan . kebaikkan tok mxis korang untung . sbb mssok jugak la elaun sampingan kann ! so untuk manusia yang stalker num boyfie aq . better kw stop skunk . or jgn smpai aq tahu ! bersiap sedia menerima berbakul makian ! orite !

mereka ! kisah boyfie ku wit he sis !

tonite ase na update sumting . but it not bout me laaa . bout ma boyfie wit he sis ! oke cmni ! si dia kan ade 3 sister ! so dalam 3 org sister dea nhe ! angah dea jarang jumpe ! bukan jarang memang susah jugak la ! mandangkan dorang tu dok jauh-2 ! den keja ! sis dea pom kje wit study ! so agak susah dorang na meet kan ! so mlm nhe ma boyfiee dtg lpak kad tmpt aq ! den kebetulan sis dea pom un9 fb [thx god leh msok pale nan sis  dea ! btw sis dea ade IM kad fb kate windu kad si dia ! na jumpe sangad2 ! tapi keadaan ta mengizinkan !] so ! tibe-2 sis dea ajak skype ! wehh aq xde skype ! tapi tibe-2 rase na register ! [even aq kne Dl balik sbb lom update ] den after da DL register everting  ! add la sis dea kad skype ! tapi kan ! aq wat skype tuhh ! aq direct wat video call kad sis dea ! when aq nampak muke sis dea ! trus aq panggil boyfie aq ! bukan aq takod na face to face wit he sis ! but aq teringat sis dea kate windu kad adeq dea sangad ! so aq rase if boyfie aq xde mase na jumpe dea ! why not aq kasi can kad dea tok webcam wit he sis ! am i do de rite ting ? hope yeahh ! den agak terharu laa when tgok both of them ! cam miss each other sangad-2 lha kan ! den he sis crying sumting ! i told ma boyfie ! she really miss u ! go n meet her when u free ! and mase aq tulis blog nhe ! mereka maseh lagi tgh skype ! they so shuit ! xpe la skali skala bg can kan ! k la penad na type bnyk2 ! pape pom hope ma boyfiee tu p jumpa sis dea =) ! kan kan ! nyte all !

letup nye api kemarahan aq !

barubaru nhe kan . hubungan kami agak suamsuam kuku ! memandang kan ade je gangguan dari pihak lua ! entah la . sukar na luah kan but tu ta fair sama sekali tok aq mahupom dea . bukan kali pertama ! dua kali ! gangguan yang datang dari pihak yang sama . pada mula nye aq maseh boley bersabar . tetapi tak la tok kali kedua kan . kalo aq bia kan mungkin mnde tuh akan berlarutan . sape tahu kan . dan aq rase ape yang aq buat tu btol ! walaupom agak kasar . sory to say but kw cabar had kesabaran aq . kalo dulu mayb hobi aq dok maki hamun orang ! tapi skunk bukan lagi la . sebab tu aq rilex agy bile kw ckp kw rindu dea ! bile kw ajak dea g braye uma kw ! bile kw ajak dea g karoke ! bile kw ajak dea jumpa kw ! bile kw tnye dea kw ade x kad aty dea ! bile kw ckp kw na nikah nan dea ! HAHA ! tgok aq still leh rilex agy ! padahal kw taw tym tuu aq wit him ! asal aq leh rilex ! sbb aq malas na kua kan ayat pedas kad kw . tpi kw lebih babe ! aq tahu la dlu dea mmang suka kad kw ! den kw xaccpt kan . alasan yang kw bagi skunk sbb kw na dea pilih btolbtol ! kan ! den skunk bile dea wit aq ! kw text dea ! mcj dea ! kw pandai na mrajuk nan dea ? ape bende cmue tuu ? hoi pompuan ! yup ! aq memang sosial !sekurang-kurang nye aq jadi diri aq babe !  sosial aq bukan nye kaco idop kw ! aq bukan jual diri ! setakad berkawan pom kw na ckp aq sosial ? ehh soSIAL la kw nhe kan ! kw na ckp kad org kw nilai belek diri kw ! jgn cari keburukkan org sgt la ! setiap org ade cara dan gaya yang sendiri ! jangan na pandai2 nilai org sangat k ! CUN ? elokelok aq xde na pandang sailang sal kw ! kw crik pasal ! nhaa ! blacklist name kw dengan aq skunk ! kw tu pom bdak2 agy laa ! makan pakai duit blanje mak bapak kw kasi lagi kan ! spender pom mak bapak yang beli kan ! so jangan na pandai2 na kate tuu ni sangat la ! OK ! aq bukan na cri pasal ke ape ! tapi kw kne ingat satu bende la ! mayb kw knal dea lagi lame dari aq ! mayb kw BFF dea ! tapi setiap BFF ade hak batas nye okay ! kw jgn na bg alasan kad aq ! dea BFF kw so kw cume na tnye kbar la ape laaa ! mehh aq FUCK tengah dahi kw ea ! aq pom bersepah la BFF ! xde la BATAK cam kw ! ape mcm terasa ! memang aq x de na kasi muke g minx maap kad kw ke ape laaa kan ! sebab kw cri pasal ! pasal kw ! tahu bape bakul makian aq bg kad BFF kw ! sonok la kw kan ! na kate kw xlawa . kw ade rupa ! da ade bf pom ! habis tuu xrty2 na jage bf sendiri ! kalo orang kco bf kw ? kw suke ? HAHA ! so pandai2 pk la okay ! aq senang je ! pape pom aq lega dapat tulis kad blog nhe ! sekurang2 nye aq x g maki hamun kw ! so mcm tu la crite nye ! HAHA ! memang agak panas gak la mula2 kan ! tapi aq rase kalo kad tmpt aq pom . mesty korang wat mnde yang same kan ! bubye !

Wednesday, 19 October 2011

ohh manusia hipokrit ! go away lhaa

kadang2 tanpa sedar kita berkawan dengan manusia yang hipokrit ! maksud nye ! 1 dalam 10 orang yang bershabat dengan kita mempunyai perangai + perasaaan yang BUSUK HATI ! DENGKI !  kenapa mesty mcm tu kawan . seronok sangad ke when kw dpt rusakkan hubungan orang . sedangkan orang x ggu hubungan kw . sudah2 la berhasad dengki dengan orang wahai manusia . dunia nhe bulat . kw buat kad org . kw kne balik . jadi buat ape kw dok reka storie ! buruk2 kan org . kalo rajin sangad na buat crite p buat karangan sastera ka . tulis novel ka . puas aty . nhe kw merusakkan hubungan orang semua tu tuk ape . stalker orang den report kad org tertentu . supaya dorang gadoo . jangan la mcam tuu . jangan sampai 1 day t korang kne balik lebih teruk . kalo btol anda seorang kawan . doakan yang terbaik tok kawan anda . bukan nye mencari jalan merosakkan hubungan orang . xperlu warning kad orang perangai si A kad si B . den reka crite kad si B pasal si A . nhe zaman serba maju zaman IT . jangan jadi cm org zaman batu k . jangan sampai kne pulau . jangan sebab na ayat seseorang . na amik aty orang tu . jadi stalker dea . oke babe .
sape yang makan lada dea yang terasa pedas .
bla dlu . chaaww ~ adiouss !

Tuesday, 18 October 2011

awek cutting hot ? eeeyuuuckkkk ! middle finger kad muke kw !

awek cutting hot ? ape dorang ingat saham dorang tinggi sangat ke ! adehh ! lu xyah perasan sangad la minah ! benci sial aq nan minah cutting2 nhe ! mcm godgod je ! depan aq pretend gadis paling mulia ! blakang aq ! kw gedix2 ! weyy ! law lu batak dengan tu lelaki lu ckp !lu jgn bg ayat ! he was ma BFF ever ! so ? BFF mung krek2 ! aq pom ade bff xde gedix cam kw la bodoh ! ishh ! sial je kan ! agak bile kw na show kad aq attitude asal kw ea ! mcam bodo je la . mula mula aq memang malas na melayan . aq wat rilex agy . tpi nhe da lebey babe . na kata kw xthu dea tu da jadi ape kad sape . kw tahu ! skunk nhe kw dok hegeh2 ! apsal market lu jatuh ke ? pompuan2 ! aq ta paham la pragai kw ! ishh ! kalo la middle finger aq smpai kad muke kw kan seronok . babik . baik salah jahat pom salah ! jadi baik org pijak ! jahat org kutuk ! better jadi jahat la ! kw na main game nan aq kan . ok fine ! mehh la aq ikod game kw . peduli ape da aq ! kw ingat kw bgos ! aq lagi bgos ! kw na main cara kotor ! lagi kotor aq bg ! kw ingat tuu !

Monday, 17 October 2011

dinner wit family [♥]

semalam kan ! mean ahad malam isnin la . i was at cyber cafe dat tym . sje lepak-lepak bukak fb . ingat na update sum new stolie kad blog . den i got a call from ma dad . dea ckp dea na kua dinner . den dea tnye maw follow ke x . i say yeahh ! aq na follow la . memang tgh lapa kan . so around pkol 7.30 tu gerak la ke restoren saari kad kubu gajah sungai buloh . jap na promote . kedai tu masakan dea memang terbaik . memang x dinafikan masakan org kelantan memang sedap . THUMB UP skid ! HAHA ! good service . memang laju . xsempat na panas buntut makanan da sampai . harga pom lebih murah la . so leh bajet jgak la . aq tahu kewujudan kedai tu dari member lepak aq . kebetulan bulan puase kitaorg berkesempatan bukak pose ramai-ramai . xde la ramai 4 orang je =.=" ! tapi lebih dari sorang so ramai jgak ! [ngek kan ] ok ! FULLSTOP ! sambung balik . sesampai nye disana ! sesi mengorder air ! da order air cmue bagai ! tym na order food plak . hmm da la blur x taw na makan ape . den abah yang order ! ape yang abah order ! ikan siakap masak kengsom ! [pelik kan ! rase dea pedas + pahit skid ! aq xmkn cume rase kuah dea je ckid ] udang goreng tepung 5 org makan [terbelahak adeq2 aq ] daging masak merah la macam2 la . memang makan besa . huh . aq pom ta taw . tapi yang aq taw mlm tuu memang kaw2 nye makan . da abiz makan ! seko2 jadi dugong ! HAHA ! kenyang gile !
pape pom de besh dinner ever semalam ! ohh dad ! LOVEYOU lhaaa !

Saturday, 15 October 2011

malam minggu malam si mat rempit ?

hey ! ari ni tibetibe terasa na tulis pasal malam minggu wit mat rempit ? selama 19 tahun nhe !
i still cant understand wat are mat rempit like about weekend nite ! ape yang besh tentang malam minggu nhe ? berkeliaran macam kutu rayau yang xde arah tuju ? bawak moto cam pelesit ! dok tayang jentera dorang . fer wat kah semua tu ? melepak dekad dataran ? berkumpul ramai2 ? men kejar2 wit police ? ape kah cmue tu ? buang mase . kco awek2 yang keluar . i still cant understand all of dat ! ramai jugak kawan2 aq mat moto ! tapi bile aq tnye aq xdpt jawapan yang memuaskan . perlu ke aq jalani kehidupan mcam dorang tok satu malam . den aq akan paham ? bg aq ckop la law mlm tu aq wat aktiviti aq mcm biase !
ohh mat rempit ! misteri sunggoh idop ! hala tuju dan matlamat kamuu !

Friday, 14 October 2011

hati yang terluka ! terus kan senyum [♥]

hati sape ta saked tgok bf sendiri take picx nan gal laen . xkesah sgt la if stakad amik bodobodo je kan . nhe leh na sandar kad bahu bagai .rase nye aq sendiri xde macam tuh ! memang saked aty yang tersangat rase nye ! aq sendiri xde buat macam tuhh . sebab aq respect dea as boyfie aq ! aq jage perasaan dea . xke dea boley buat mende yang sama ! xboley ke dea pk ape yang aq rase ! "b . d minx maap " kadangkadang ayat maaf tu bukan pengubat segala luka saked aty doe ! memang senang kw cakap minx maap but aq yang yang rase . memang saked aty ! xboley ke kw pk ape yang aq rase . ape kata law aq buat macam tu , ape yang kw akan rase . aq boley buat law aq na . tapi aq xbuat . sebab aq xnk saked kan aty kw doe . aq xnk kw kechix aty nan perangai aq .sebab tu aq ngelak law kawan2 aq ajak amik gamba . tolong la . paham kan aq macam mane jugak ! aq xnk balik dengan perangai lame aq . aq harap kw ley paham aq .
skunk nhe bia kan aq terus tersenyum . senyum tok sembunyikan segala rase yang aq pendam =)

Thursday, 13 October 2011

dugaan demi dugaan !tuhan tabah kan aq !

bulan nhe !
terlalu banyak dugaan yang mendatang !
ya allah ! kuat kan lha semangat aq ! supaya aq tenang melalui segala masalah yang mendatang ! sungguh x kuat menghadapi masalah yang  mendatang ! di mana salah dan silap ! ohh tuhan ! tabahkan kan diri ku ! kadangkadang tu aq rase give up gile . masalah datang bertimpa timpa . tapi di sebalik semua nye tuuh ! aq bersyukur sangat sebab aq maseh lagi mampu mengharungi dugaan dugaan mendatang , maseh mampu melemparkan senyuman . maseh boley bergelak ketawa . dan aq tahu ! sebalik dugaan nhe ! berganda ganda nikmat nye ! cume aq ta tahu selama mane aq mampu ! tok bertahan . ku mohon kekuatan dari MU ya ALLAH ! tabahkan lha hamba MU nhe ! AMIN !

jumm blaja bahase sabah plak =)


Bahasa Melayu Sabah ialah Bahasa Melayu yang ditutur oleh masyarakat umum Sabah. Bahasa Melayu Sabah mempunyai persamaan yang banyak dengan Bahasa Melayu piawai (Bahasa Melayu baku), namun terdapat perbezaan dalam perkataan-perkataan tertentu, penggunaan perkataan, serta cara penyampaian.

Perbendaharaan Kata
Penggunaan Bahasa Melayu Sabah banyak dipengaruh oleh penggunaan Bahasa Melayu Indonesia serta Brunei, Bahasa Kadazandusun, Bahasa Inggeris dan terdapat juga pengaruh Cina Hakka. Beberapa contoh:

* bilang - cakap, berkata - Siapa bilang?
* cincai - tidak teratur - jangan buat karja(kerja) cincai
* limpang - baring
* limpas - lepas(masa), atau lintas (seberang)
* lugai-lugai - tak tentu arah
* lilipan - lipan
* ndak/inda - tidak
* ping - ais
* poncit - pancit
* semberana - sengaja
* sikang - sudu
* sigup - rokok
* sikul - sekolah
* aisboks - peti sejuk
* bubut - kejar
* palui - bodoh
* sot - gila
* ngam-ngam - sesuai
* silaka - Celaka
* mem - ibu
* bos - bapa
* jambu - jelita
* mangkali - berangkali
* diorang - mereka

Penggunaan Kata tambah -bah
Salah satu penggunaan kata yang membezakan Bahasa Melayu Sabah dengan Bahasa Melayu piawai, ialah kata tambah -bah yang sering diguna dalam percakapan. Kata tambah -bah mempunyai fungsi seperti berikut:

Kata penyudah untuk menguatkan ekspresi kata

* Iya bah. - Iya, lah.

Kata tambah pemula untuk memulakan percakapan. Boleh diganti dengan kata "saya mula bercakap" (bagaimanapun, penggunaan kata ini tidak diguna dalam Bahasa Melayu Piawai. Selalunya digunakan pada permulaan kata.

* Bah, pigi la kamu dulu - (Saya menjawab kamu) Pergilah kamu dulu.

Memberi maksud sudah, atau penghabis kata. Pengganti dalam bahasa Melayu ialah "Baiklah", atau "Begitulah".

* Bah. - Baiklah

Kata tambahan -bah adalah contoh jelas pengaruh bahasa Kadazandusun ke atas Bahasa Melayu Sabah.

Penggunaan "anu"
"anu" di dalam Bahasa Melayu piawai, bermaksud panggilan untuk orang ketiga. Biasanya perkataan ini digunakan untuk mengelakkan penggunaan nama sebenar. Contoh penggunaan Dia keluar dengan si"anu" semalam.. Bagaimanapun, perkataan "anu" dalam Bahasa Melayu Sabah mempunyai penggunaan yang luas.

Selain digunakan untuk merujuk kepada orang ketiga, "anu" juga digunakan untuk merujuk kepada barang. Contoh: "Kau sudah ambil itu anu?". Penggunaan anu biasanya merujuk kepada perkara yang diketahui oleh pembalas.

Pada kebiasaannya perkataan "anu" diguna untuk mengganti perkataan "apa" dalam Bahasa Melayu piawai.

"Anu" juga membawa maksud, aksi perbuatan. Kata ganti dalam Bahasa Melayu ialah "sudahkan" atau "buat".

Contoh: Macammana mau anu ni?. Jangan kasi anu tu!.

Penyampaian
Cara penyampaian Bahasa Melayu Sabah agak berbeza dengan Bahasa Melayu piawai. Ini dapat diperhati dari segi sebutan bagi huruf vokal(a,e,i,o,u) dalam perkataan Melayu piawai.

Pertukaran 'e' (seperti 'e' dalam "pemuda") kepada sebutan 'i'

* pigi - pergi
* sijuk - sejuk
* bisuk - besok
* mimang - memang
* cilaka (silaka) - celaka

Pertukaran 'e' (seperti 'e' dalam "pemuda") kepada sebutan 'a'

* kamarin - kelmarin
* paning - pening
* bali - beli
* karbau/krabau - kerbau
* tarap - terap(Sejenis buah-buahan di sabah)
* tambirang - Tembirang
* sanapang - 'senapang

Pertukaran 'o' (seperti 'e' dalam "botak") kepada sebutan 'u'

* bula - bola
* urang - orang
* buduh - bodoh
* munyit - monyet

Terdapat juga perkataan yang mengabai sama sekali sebutan huruf vokal.

* slipar - selipar
* krusi - kerusi
* triak - teriak'
* brani - berani
* tlefon - telefon
* skarang - sekarang

Penggunaan Berbeza
Terdapat juga perkataan Melayu yang jarang digunakan dalam Bahasa Melayu Piawai. Penggunaan perkataan-perkataan ini telah diganti dengan perkataan-perkataan lain.

Contohnya:

* Sia (saya) - Saya
* aku - saya
* kau - awak
* periuk - kuali
* celana - seluar
* piring - pinggan
* mengarti (mengerti) - faham
* Nda payah - tak perlu
* ta'usah (tak usah) - jangan
* munyit (monyet) - kera
* minta puji - berlagak (sombong)
* jandila (jendela) - tingkap

Terdapat juga perkataan yang membawa maksud yang berlainan sekali.

* tapuk - sorok
* biasa - nakal

Kesimpulan
Disebabkan oleh penggunaan kata yang tidak jauh berbeza daripada Bahasa Melayu Piawai, agak mudah untuk membiasakan diri dengan penggunaan Bahasa Melayu Sabah.
Walaupun Bahasa Melayu baku adalah bahasa rasmi Sabah, Malaysia, namun secara umumnya Bahasa Melayu Sabah merupakan bahasa komunikasi yang utama di negeri Sabah.

Tuesday, 11 October 2011

sayang ! diri mu bermakna buat ku ![♥]

sayangs !
awak begitu bermakna lam idop saya ! harihari saya na awak dengan saya ! bile dengan awak ! saya rasa tenang ! even tym tu pale saya saked pikir kan masalah ! saya suka bile awak senyum ! chumel mcm budakbudak ! suke sangat tengok ! bile awak majuk ! HAHA ! suke sangat saya buat awak majukk !pastu saya xnk pujuk ! ahaha ! jahat kan ! paztu awak plak yang pujuk saya ! padahal saya yang buat awak majuk !ops soryy sayangs ! kadangkadang memang saya suke buadbuad majuk ! saya taw awak mesty pujuk saya ! paztu bagi saya chokichoki ! HAHA ! sekali awak bagi chokichoki banyak gile ! saked gigi saya taw ! sayangs ! awak terlalu baik dengan saya ! terima kaseh tok semua pemberian yang awak bagi kad saya ! semua nye saya simpan n jage elokelok ! topi sweater semua tuhh ! kalo saya rindu awak . saya mesty pegang barang yang awak kasi ! sayang ! sorry ! kalo saya x dapat paham awak sebaik nye ! sory ! kalo saya buat awak mara ! sory kalo saya buat awak jelez ! sory kalo saya buad awak risau ! sory ! kalo saya ade terabai kan awak ! sory kalo saya ade kongkong awak ! sory kalo saya selalu buat awak majuk ! sory kalo ade mase bile kita jumpa . saya xpeduli kan saya !sory ! untuk air mata awak yang mengalir sebab perangai saya ! sory ! sebab saya selalu na memang walaupom tu salah saya ! sorry ! sebab saya keras kepala !   sayangs ! terima kaseh sebab sayangs saya ! terima kasih ! sebab selalu ade dengan saya ! terima kaseh ! sebab layan saya dengan baik ! terima kaseh ! sebab sabar dengan karenah saya ! terima kaseh ! sebab awak maseh tersenyum walaupom awak terasa hati dengan saya ! terima kaseh ! sebab luang kan mase dengan saya walaupom awak penad ! terima kaseh ! sebab cube jadi yang terbaik dalam idop saya ! terima kaseh ! sebab memahami saya ! terima kaseh ! sebab awak selalu mengalah dengan saya ! terima kaseh sebab awak hargai saya ! terima kaseh sangadsangad sebab terima saya seadanye ! saya sayang awak sangadsangad firdaus budiman♥♥♥ !


gemok saya ♥
love u sangadsangad




Monday, 10 October 2011

close acct fb

10/10/11 tarikh akaun fb ditutup !
xpe lhaa ! bia kan terus ditutup ! mungkin tu cara tok puas kan aty semua org . xkesah , bia je laa . hmm . ^_^ ! senyummmm

Sunday, 9 October 2011

kolam air panas [♥]

semalam . abiz kje lpak mnom tibetibe leh terkeluar plan na g kolam air panas .
walaupom plan mengejut . kitaorg pergi gak . da kumpul dakdak . gerak g kolam . memang seronok . mulemule sampai kami lepak minum dulu . lpas tuhh turun rendam kaki . tapi . bile tengok madz nan joe da mandi macam seronok je . xpikir panjang terus join sekali . haa . terus balet aq kne simbah air panas tuhh nan joe . haa lepas tu mula la tarek sorangsorang mandi . tapi memang beshh . kolam air panas tuhh da macam kitaorang yang punye . orang yang datang tergelakgelak tengok kitaorg . HAHA ! tapi memang besh gile semalam .elokelok semalam agak stress  penad + ade probz ! bile na mandi kad kolam tuu segar ! kosong je minda . pape pom memang terbaik . ! =)

ohh lesen memandu ! kw menghantui ku doe =.=

hadoii !
baru balik dari bengkel moto !
fuhh ! mmg bored la kali nhe !
cikgu syok sendiri ! ape ntah dea bebel ! aq just pakai handfree layan laguu ! overal mmg xbeshh . ddk mcm ape daa ! tgok dorg training ! gile kw na test bawak moto tgh panas ? maw xpengsan ! mmg ta la aq na wat ! hmm now sangkod bengkel kete plak . adoii ! bile na kua lesen L aq nhe ! law da dpt L na kne sebulan plak baru test JPJ ! hadoi ! law boley secepat nye aq na siap kan . sungguh x seronok laa ! tapi b4 balik tadi jumpe cikgu razak . HAHA ! org say thanks kad dea sal bg tips tuhh leh gelak plak dea ! HAHA ! tergelak aq bile dea ckp aq lha student pompuan dea yang pertama cerewet nan dea ! HAHA ! pape pom aq akan abis kan bengkel kete diz week jgakk ! byee [♥]

Saturday, 8 October 2011

kerinduann

adoii !
hujung minggu nhe bz btol lha ! g wat computer test tok lesen mandu !
da la mula2 dtg machine problem jenoh menunggu langsong lari plan . tapi alhamdulillah la lulus !
sok pagipagi na kne g bengkel moto plak !
hmm today kami duadua bz . yayunk wit keje yayunk si dia wit bengkel lakonan ! rase2 nye hari nhe la kami x mcj kod ! koll pom x de smpai la si dia balik dari bengkel lakonan maghrib  . tu pom kjap je . hmm . mcm pelik je bile xde mcj ataw koll dari sidia . mungkin terbiase selalu mcj n koll . dah tu bile x de , janggal plak ase . HAHA ! windu dea sangatsangat la . aduii gemokk ! saya windu awak lhaa ! mcm mane lhaa awak na tahan nan perangai sya kan ! harihari na berkepit je ! HAHA ! laki bini pom x mcm nhe ! pape pom sebelom si dia tydo dea ade koll n wish nyte everting lhaaa ! love u sayangs !

Friday, 7 October 2011

rantai [♥] ! LOVE PEARL !

moshi moshi !
ari tu kan dalam 2 3 ari yang lepas !
ade salesman dtg promot rantai ! memang cntik ! ade dua design ! bentuk ramarama wit bulat ! yag buat yayunk terpikat wit kalung tuhh ! satu sbb barangan nye mmg chantik ! dua !sebab dea bg skali nan tiram yang ade pearl kad dlm tuhh ! so kita kne bukak tiram tu tok dpt kan pearl tuhh dan msokkan lam rantai kita ! ade 5 kaler semua nya ! masing masing mewakili WHITE@FER HEALTH ! CREAM@FER HAPPINES ! @PEACH@FER LOVE ! LAVENDER@FER WISDOM and GOLD@FER RICHH ! so yayunk pom order la due ! kebetulan dea buat promosi ! HAHA ! den da dpt rantai tuu ! xtunggu lame ! trus bukak la ! punya la susah na bukak tiramm tu ! naseb x patah kuku nhe haa ! dpt la pearl kaler peachh ! as i wishh ! mmg cntik sgt2 ! ape lagi sarung la kad leher =) ! hee !
nhe gamba nye ! na tgok ta !



pearl tu yayunk da tarok lam rantai !
shantik ta =)

macam nhe la bungkusan
mse mulamula korang dpt

nhe dari luaa ! shantik doe

nhe design num 2 !
ade 2 design je !

Thursday, 6 October 2011

ohh gedix ! sungguh ku x herannn lhaa !

haa ! ntah pape ntah bdak skola zaman skunk nhe ! kechix2 xnk blaja ! tapi sebok na bechenta ! da tuh berchenta mengalahkan orang yang berkawen ! 'i ta nak u rapat wit diz boy/gal' HAMBOIII ! kemainn lagi korangg ea ! bukan lha na amik tahu ke ape ! but yea lha ! korang pk2 la sama yea ! makan pakai pom mak ampa dok tanggung lagi ! toksah dok tunjuk besaq kpale sgt lha nohh ! la ni paling saked aty pasal satu bdak nhe ! aq pom ade jugak marka cik adikk oii ! x batak lhaa nan laki ang tuhh ! law ase ang xmaw bg dea kawan p simpan lam laci kunci mangga semua ! kan SENANG ! bukan na kata pa ! aq ta taw la laki dea ka ! dea ka yang remove fren ! pasal aq kawan dengan laki dea ! AMBOII ! law kata laki dea remove aq ! ikod ang lhaa ! aq x kesah ! tapi law kata ang yang remove aq ! aq na habaq mai kad ang ! laki ang tuhh ! aq xnk ! aq na ingatkan kad ang ! dlu laki ang tuhh ! bukan takad remove ! block pom aq pnahh ! ang ingat aq heran sgt ka ! xyah na tunjuk baguih sgt lhaa ! lagi satu bahase tu jge jage la sama naa ! ang jgn na sedap mlot dok pggil orang ikod sedap mlot ang ! ingat aq bdak2 adik2 ang ka !

qaseh sayang ! ohh dugaan !

21 augst !
he b mine !  alhamdulillah 2 bulan lebih bersama si dia ! lebih bnyk memahami si dia ! aq akui si dia kuat cemburu ! HAHA ! cube menyembunyikan sifat tu tapi xpernah berjaya ! dari riak muke dea aku dapat bace yang dea memang cemburu ! walau mcm mane si dia cube sorokkan tapi xpenah berjaya ! sayangs ! penah aq katekan jangan penah sorokkan ape2 dari aq sbb aq akan tahu ! lambat ataw cepat mase yang akan menentukan ! sesungguh nye ! mengenali si dia membuat aq jauh berubah ! perubahan yang xpenah ku jangke aq akan lakukan ! tapi segala nye aq lalui dengan tenang! bersyukur sebab si dia selalu dengan aq ! walaupom kami jauh ! mse dan jarak x penah memisah kan kami ! sungguh dea mengambil berad akan aq dan begitu jua aq ! bersyukur sebab jumpa dea ! walaupom kadang2 berlaku jgak salah paham ! tapi aq xpnah cube tok jadikan tu sbgai satu point tok mulakan pertengkaran ! sifat si dia yang suke mendiam kan diri pabila mara dan akan pujuk balik lepas cool ! btolbtol menyenangkan ! sekurang aq tahu si dia tahu cara na tenangkan diri ! dugaan demi dugaan datang! tapi aq cube yang terbaik tok kami ! aq sayang kw ! segala teguran yang kw bg ! aq cube buat ! aq akan baiki diri aq ! tok kebaikan aq dan juga kw ! aq jugak na kw buat yang terbaik dalam idop kw sayang ! kalo dulu mungkin kw sorang ! kalo dulu mungkin xde orang yang support kw ! kalo dlu xde orang yang dengar masalah kw ! xde orang yang bg pendapat nasihat kan kw ! skunk kw ade aq ! dan mcm tu jgak aq !  IDOLOVEYOU sayangs  ! <3

dugaan terus mendatang ! OHH TUHAN T^T

hmm . kenapa kah mesty semua nhe terjadi . kenapa mesty aku ! adoi ! perlu ke ! hmm . aku cube tok saba . agak pelik tapi tu lha kenyataan nye ! aq mampu bersaba ! walaupom mendemende nhe memang menyakitkan aty ! xpe . setiap dugaan mesty ade hikmah dan rahmat disebalik nye ! yeahh ! aq berpegang pada prinsip tuhh ! aq tahu aq boley buat ! aq tahu ! mayb btol! datang nye buruk dari DIA ! yang baik juga dari DIA ! yeahh ! disebalik dugaan tu ! aq maken rapat nan sidia ! maken bnyk yang kami kongsi kan ! maken banyak mase diluangkan bersama ! maken kuat kepercayaan aq kepada si dia ! wahai perosak ! tolong lha ! jangan balik kan aq dengan perangai lame aq ! ohh tolong lhaa ! aq cube tok berubah menjadi lebih baik ! matang kan lha diri anda sewajar dengan umor anda ! jangan la jadi seperti budakbudak !

Friday, 23 September 2011

BOY verses GAL =)





1. MENINGGIKAN SUARA



P=Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.
L=Kalau tinggikan suara dikatakan ego.
Kalau rendahkan suara cakap perlahan dikatakan macam cakap dalam kelambu.
Kalau halus suara dikatakan pondan !!
2. MAIN KAYU TIGA
P=Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.
L=Yang menggoda lelaki tu…. bukan perempuan ker? Kenapa dah tau lelaki tu ada awek pun pompuan sanggup goda lelaki? Nak salah laki juga ker? Lain ler kalau yang mengoda laki tu si jantan jugak!!
3. SUKA ‘CUCI MATA’
P=Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun
sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!
L=macam ler pompuan tak penah cuci mata !! Siap boleh cakap ‘ alamak hensemnya !” depan bf sendiri. Ada lelaki marah ker? Lelaki cool jer la…. tak rasa tercabar pun….
4. MENGONGKONG
P=Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka di soal siasat oleh kekasih mereka… macammana tu?
L=Kalau kita tak tanya , tak ambil tau dikatakan tak caring la… tak romantik la…. macam-macam tak lagi la…. Dah ambil tau…dikatakan mengongkong!! Saja nak cari gaduh la tu…!!
5. EGO
P=Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.
L=Kalau rimas ngan ego lelaki… jadi la les….. tak payah pk pasal ego lelaki!
Lelaki mana yang dijadikan sebagai pemimpin wanita tak ada ego! Pondan pun ada ego …!!
6. MENIPU
P=Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.
L=Bila lelaki cakap yang benar pompuan tak nak percaya. Pompuan cuma nak dengar apa yang sesuai dengan pendapat dia. kalau hitam dia kata, lelaki pun kena kata hitam walaupun benda tu putih..!! Benda ni pun 2 x 5 …la….
7. PERASAN
P=Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji… hahaha sedarlah!
L=Itu juga tanggapan pompuan saja. kerana perempuan perasan mereka cantik dan dengan senangnya dapat menawan mana-mana lelaki hensem. Tapi sayang lelaki hensem ini terpikat pada perempuan yang plain dan tak menarik di pandanag pompuan perasan tu. Tu yang kutuk sakan…..!! pastu kutuk ada jantan muka cam tongkang pecah ank ngorat dia..etc…! Lelaki tak penah menghina pompuan dengan gelaran tongkang pecah…..
8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
P=Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.
L=pompuan hanya mahu perasaan mereka dijaga. Tidak penahkan mereka terfikir nak jaga perasaan lelaki?
9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
P=Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.
L=kalau diberikan perhatian yang penuh dikatakan MENGONGKONG !!
10. CEMBURU BUTA
P=Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!
L=Takkan tak penah dengar pepatah CINTA ITU BUTA. Bila laki cemburu dikatakan cemburu buta….. betul ker cemburu buta. Kalau laki cuci mata dah boleh buat pompuan isytihar perang besar tu cembru apa hah? barangkali itu bukan cemburu tapi BUTA PERUT !!
11. MATA DUITAN
P=Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!
L=Dah tau tak lojik mengapa biar sampai terkikir. Nampak sangat pompuan tak guna akal. And I believe pompuan yang tulis artikel ni lagi la tak guna akal!!
12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
P=Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja.
Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…
L=takde keja nak bagi anak orang makan apa? pasir ? tanah?
ulat lam batu pun boleh mati !! ingat senang ker nak dapat kerja….! berjuta penganggur tu. Tak reti bersyukur langsung pompuan ni yang dapat laki yang komited ngan kerjaya!!
13. PANAS BARAN
P=Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak tendang? Kalau nak sepak tendang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah.
Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!
L=dah tau laki panas baran nak jugak kat laki tu. Pilihan berlambak…!! takpun laki tu dah cakap elok2 taknak dengar..sape x panas.orang cakap semua xnk caya.
14. KAKI MEROKOK
P=Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.
L=cari jer la orang yang tak merokok. Dah kenal sejak azali laki tu merokok. yang nak jugak kat dia buat apa? Bukan dia merokok selepas kenal pompuan tu…
15. PENGOTOR
P=Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.
L=Nak suruh lelaki pakai parfum yang sebatu pun orang boleh cam… macam pompuan pakai? jarang basuh seluar tu.. maknanya pasangan jantan tu pemalas & pengotor jugak..
16. GELOJOH
P=Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?
L=Gelojoh.. isu yang sengaja ditimbulkan… kalau nak lihat kegelojohan yang sebenar pegi kenduri kawin tengok sapa yang gelojoh nak makan, gelojoh nak bergosip… gelojoh nak tayang barang kemas….gelojoh tayang bodi…
17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
P=Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.
L=kawan -kawan tak ajak keluar selalu.. kalau ada aktiviti baru ajak…
pompuan… dia rasa boring jer… ajak je laki keluar tak kira masa..!!
18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
P=Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya.
Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.
L=Lelaki menghargai dengan kejujuran hati bukan dengan kata-kata. Kata -kata boleh disalah tafsirkan oleh pompuan. Lelaki wat keje x kecoh2 cam pompuan.
19. PUTAR BELIT
P=Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.
L=‘putar belit’ ini ialah istilah pompuan bagi mana-mana jawapan anda yang tak sam dengan dengan apa yang terkandung dalam fikiran nya. ditambah pula dengan batu-batu api…. mengapi-api….. citer yang bukan-bukan…..! Lihat siapa yang karang kan email layang yang heboh satu malaya, siapa yang heboh sms layang yang tengah hot ni.. Jantan ker?
20. SUKA KONTROL MACHO
P=Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga! .
L=lelaki yang tidak ada keyakinan diri buat apa. Kalau nak tunggu pompuan kata macho baru nak yakin dirinya macho… baik tak payah jadik lelaki. pondan pun lagi macho kalau macam tu…